Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2014 17:22 - ... ааа, това е казанът с българите. Няма нужда от дявол над него, защото когато някой се опита да изплува, останалите го хващат за краката и го дръпват надолу.
Автор: chernotopero Категория: Други   
Прочетен: 1237 Коментари: 0 Гласове:
1



Крисия и Кубрат. Кубрат и Крисия.

Между тези двама наши сънародници, за които днес е голям ден, има повече общи неща, отколкото началната буква на имената им.

Ужасно ме огорчава как в нашата държава, щом един човек се отлепи от дъното и постигне някакви успехи, се намират стотици други, които да го заклеймят и да хвърлят словесни лайна по него. Сякаш не търпим да има отличаващи се; такива, които не се сливат с тълпата, и за които кожата на самосъжаляващия се е твърде тясна. И много често това не е заради друго, а просто понеже ни е яд, че нас не ни бива за това ...

Минавало ли ви е през ум, че срадностатистическият американец или австралиец въобще не е чувал за нашата малка България и за нас като народ? Сугурно ако кажете думата "българия" на опашка за бургери в Охайо, ще си помислят, че говорите за традиционно индийско ястие или за рядка форма на живот, видима само под микроскоп ... Но не излизайте с номера, че държавните секретари на САЩ  до един са чували за нас. Тях България ги интересува като стратегическа база - нищо повече. За нормалните граждани става въпрос.
Въпреки това от време на време по някой талантлив българин ни дава шанс да бъдем забелязани и то с добро, а не с лошо. И как се отблагодаряват някои хора??? Със завист и злоба! Ето как. Което всъщност е много тъжно.

Преди време на стелаж с вестници видях жълт вестник със заглавие : "Победите на Кубрат Пулев са нагласени". Не си направих труда да прочета статията. Пък и вярно да е, какво от това? Ние сме последните, които трабва да го разтръбяваме ...
В последните дни попаднах на нагли коментари по негов адрес от типа : "Типично по герберски прехвърля негативите си на другия, защото първи го казва. Да беше си направил допинг тест като е такъв мъж, а не да се оправдава. Всички го виждаме, че е химик." ; "...абе чукундури, че то и за слепец е видно превъзходството и отличната физика на Кличко!!! Кубрат е като биренка - с тая замазана мускулатура...Вижте телосложението на Кличко , па турете до него и Кубрат...еее.Аз пък искам Кличко да раздроби и без туй грозната първобитна мутра на Пулев" ; "Скъсаха се да го лансират тоя връзкар Пулев. И целия зор е, за да изкара пари от мач с Кличко. Поредният цирк."
Ако ги бях прочела в украински сайтове, нямаше да реагирам. Работата е там, че ги открих в български интернет страници, повечето от анонимни, но по-лошото - българи.

Колко пари струваме, като сами се опитваме да сринем малкото от нас, които могат да донесат слава на България?
Аз не подкрепям ГЕРБ(и тези от вас, които са чели предишни мои коментари, добре го знаят), не гласувам за ГЕРБ и не членувам в ГЕРБ. Въпреки това обаче подкрепям Кубрат Пулев, който, доколкото помня, им симпатизираше.
Аз не подкрепях и не участвах в протестите от преди година и половина. Въпреки това обаче искам Пулев да натрие носа на Кличко, за да влезе и България в световните новини с нещо добро.
Аз не слушам Андрея и въобще поп-фолк, но затова пък харесвам The Eye of the Tiger на Survivor и искам утре всички да имат повод да слушат тази песен!

Сиреч - и БСП-ар да си, и атакист да си, и политечески неутрален да си даже, щом си българин, ти ТРЯБВА да подкрепяш българите, които са достигнали някакво ниво, без значение дали са спортисти, музиканти, писатели, художници или политици!

Политиците ги споменавам не случайно ... Атаките, които описах в случая на Кобрата, ги наблюдавам, по чисто конюнктурни съображения, и срещу друг наш човек, който доста дръпна напред.
Става дума за Ирина Бокова - генерален секретар на ЮНЕСКО, която понастоящем кара успешен втори мандат на този пост. Какво ли не се изприказва и изписа за нея, откакто влезе в световната политика ... Че била от комунистическа фамилия, че баща й бил убивал хора, че пламенникът й, който между другото почина, е контрабандист и т.н., и т.н. Да - тези неща са верни - но какво е виновна тя? Никой не си избира къде и при какви обстоятелства да се роди. Никой не си избира брата и пламанника ...
Много хора, просто от омраза към бившата БКП, се нахвърлиха в медииното пространство да плюят тази личност. Едно такова говорене наизуст започна, досущ като при Кубрат Пулев.

Напомням обаче, че България никога не е имала звезда в професионалния бокс, още по-малко пък политик на такава висока международна позиция.
За Крисия не съм проверявала, но вероятно за нея също има както положителни, така и много отрицателни мнения.

Не ме разбирайте погрешно. Уважавам свободата на словото, но самоцелното оплюване е най-големият враг на тази свобода.
ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ НА КРИСИЯ И НА КУБРАТ ПУЛЕВ !

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: chernotopero
Категория: Други
Прочетен: 85088
Постинги: 36
Коментари: 18
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930